China: nog geen overlevenden gevonden na vliegtuigcrash

22 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 22 maart 2022 – Bij reddingswerkzaamheden na de crash van een passagiersvliegtuig boven de Volksrepubliek China zijn vooralsnog geen overlevenden gevonden, melden Chinese staatsmedia. Aan boord van het vliegtuig, dat gisteren neerkwam in de provincie Guangxi, waren 132 mensen. Negen van hen waren crewleden.

Het wrak van het toestel is inmiddels terecht. “Het wrak is gevonden, maar geen van de passagiers met wie het contact was verloren, is terecht”, meldt staatspersbureau CCTV. Het gaat om een Boeing 737-800 van China Eastern Airlines die gisterochtend neerkwam bij de stad Wuzhou in het zuiden van het land.

De zoektocht naar overlevenden wordt bemoeilijkt door de onherbergzame plek waar het vliegtuig terechtkwam. Onder meer met drones wordt gezocht naar de zogenoemde zwarte doos.

Het gaat om de grootste crash in China van het afgelopen decennium. Het toestel sloeg een groot gat in de berg waarop het terechtkwam. Het ongeluk veroorzaakte daarnaast een dusdanige brand, dat het vuur op satellietbeelden van ruimtevaartorganisatie NASA te zien was. Vrijwel direct werd aangenomen dat er geen overlevenden zijn.

President Xi Jinping heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash.

-nos.nl-