CLO-voorzitter: “Bobo Rusland stap uit de coalitie mek’ un’ go feti a feti”

12 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 12 maart 2022- Dit was de oproep van de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, op vrijdag 11 maart 2022, aan NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens een protestvergadering. Naast CLO-bonden waren ook die van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) vertegenwoordigd.

Volgens Hooghart moet Rusland zichzelf bewijzen, want in de huidige coalitie wordt de NPS niet gewaardeerd. ‘Rusland kon mek’ un’ go feti,” herhaalde hij enkele keren. Hooghart vindt dat NPS door de VHP wordt verloederd en dat gebeurt al zeventig jaar.

De NPS is een multi-etnische partij en moet dit niet meer accepteren van de VHP. “A volk e pina. Mek’ den lusu, mek’ un’ feti wan volks feti. A regering a no wan volksregering,” gaf de CLO-voorzitter aan.

Volgens Hooghart is het bekend dat de NPS niet gedragen wordt door de huidige coalitie waar zij deel van uitmaakt. Wanneer er gekeken wordt naar wat de regering doet is het geen volksregering. Hooghart, die ook NPS’er was, geeft aan “Als de NPS in deze regering blijft, dan zal de partij dieper de put ingaan,”

Hij verliet de partij in 2014 uit ontevredenheid en richtte zijn eigen partij op namelijk de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO). In 2015 verwierf hij via de lijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) een zetel in De Nationale Assemblee.