Clubloze Balotelli vervolgt carrière bij Italiaanse promovendus Brescia

19 August 2019

Comments: 0

Zondag 18 augustus 2019 – Mario Balotelli heeft zich zondag verbonden aan Brescia. De flamboyante Italiaan was clubloos en begint bij de Serie A-club aan zijn negende avontuur.
De 29-jarige Balotelli was transfervrij nadat zijn periode van een half jaar bij Olympique Marseille deze zomer ten einde kwam. In de drie jaar daarvoor kwam hij uit voor OGC Nice.
De spits begon zijn loopbaan bij het kleine Italiaanse AC Lumezzane en kwam verder uit voor Internazionale, Manchester City, AC Milan, Liverpool en opnieuw Milan. Zijn keuze voor Brescia betekent dat hij terugkeert naar de regio waar hij opgroeide.
Balotelli tekent een meerjarig contract bij de club die vorig seizoen als kampioen van de Serie B naar het hoogste niveau promoveerde. Namens Inter en AC Milan kwam de spits al tot 122 wedstrijden en 47 doelpunten in de Serie A.
‘Super Mario’, die tijdens zijn carrière vaak het nieuws haalde door zijn gedrag binnen én buiten het veld, kwam 36 keer uit voor het Italiaanse elftal. Zijn laatste interland dateert van september vorig jaar.
– NU.nl-