Coach Chelsea: ‘Zolang we genoeg shirts en een bus hebben, gaan we door’

11 March 2022

Comments: 0

Vrijdag 11 Maart 2022- De tegoeden en bezittingen van de Russische zakenman zijn sinds donderdag bevroren, waardoor hij de Londense club niet kan verkopen. ”Ik had niet zien aankomen wat er gisteren is gebeurd en ik weet ook niet wat er morgen gaat volgen”. Niet alleen de aandelen van de Russische oligarch in de club zijn bevroren, ook kan de zesvoudig landskampioen geen contracten meer afsluiten met spelers, moet de fanshop worden gesloten en mogen er geen wedstrijdkaarten meer worden verkocht.

De sancties zijn ingesteld om te voorkomen dat Abramovich geld verdient aan de verkoop van Chelsea. Abramovich zette zijn club op 2 maart te koop.
‘’We kunnen er geen invloed op uitoefenen. Zolang we genoeg shirts en een bus hebben die ons naar uitwedstrijden rijdt, staan we op het veld en vechten we voor de punten’’.

‘Ben nog steeds blij hier te zijn’

Tuchel is nog altijd blij om trainer van Chelsea te zijn. De Duitser werd begin vorig jaar aangesteld bij de Londenaren, waarmee hij in zijn eerste maanden de Champions League, de Europese supercup en het WK voor clubs won. ‘’Ik ben nog steeds blij om hier te zijn en ik ben ook nog blij om manager van een sterk team te zijn.’’ .