Coach Potter denkt dat Ziyech ondanks transfersoap belangrijk wordt voor Chelsea

3 February 2023

Comments: 0

Manager Graham Potter weet zeker dat Hakim Ziyech dit seizoen nog van waarde gaat zijn voor Chelsea. ‘The Blues’ probeerden de oud-Ajacied op Deadline Day aan Paris Saint-Germain te verhuren, maar door geblunder van de Londenaren was het papierwerk niet op tijd ingediend. ‘’Hakim is beschikbaar voor de wedstrijd tegen Fulham van vrijdag. Hij zal de rest van dit seizoen een belangrijke speler voor ons worden’’. Bovendien gaf Chelsea vorige maand meer dan 300 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, waardoor de Marokkaans international op een zijspoor dreigt te belanden.

De huurtransfer leek in kannen en kruiken, maar al snel bleek dat Chelsea de juiste formulieren niet voor de transferdeadline had ingediend. PSG ving in een beroepszaak bot bij de Franse voetbalbond, waardoor Ziyech in principe tot de zomer speler van Chelsea blijft.

‘Er komen een paar ongemakkelijke gesprekken aan’

Chelsea trok de portemonnee voor onder anderen Enzo Fernández, Mykhailo Mudryk, Benoît Badiashile en PSV-aanvaller Noni Madueke, maar de kwaliteitsimpuls brengt een hoofdpijndossier met zich mee. Chelsea mag bij de UEFA slechts drie spelers inschrijven voor het restant van het Europese seizoen. ‘’Maar dat is de realiteit waarin we nu zitten’’, zei Potter, die ook in eigen land een luxeprobleem voorziet. ‘’Er kunnen er maar elf spelen en ik kan niet iedereen in mijn wedstrijdselectie opnemen. Maar je hoort mij niet klagen’’. Chelsea staat slechts op de tiende plek in de Premier League. Chelsea haalde dit seizoen de de achtste finales van het miljoenenbal en neemt het daarin op tegen Borussia Dortmund.