CONCACAF bevestigt schema voor vroege kwalificaties voor WK 2022

11 August 2021

Comments: 0

Woensdag 11 augustus 2021- Gold Cup-kampioen Verenigde Staten opent de laatste ronde van de Noord-Amerikaanse kwalificatie voor het WK 2022 op 2 september in El Salvador volgens een wedstrijdschema dat maandag wordt vrijgegeven.

De Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football (CONCACAF) heeft de wedstrijden voor september en oktober onthuld in het “achthoekige” round-robin-toernooi om te beslissen over de ligplaatsen voor het WK 2022 in Qatar.

De Amerikanen en Salvadoranen krijgen in de confrontatie van acht teams gezelschap van Canada, Mexico, Costa Rica, Jamaica, Panama en Honduras. De top drie van de finishers gaan door naar Qatar, terwijl de vierde plaats in juni een play-off heeft om een ​​andere ligplaats te beslissen.

Elk team speelt 14 wedstrijden, zeven thuis en zeven uit, over ramen in september, oktober en november 2021 en januari en maart 2022.

De Amerikaanse ploeg, die Mexico met 1-0 versloeg in Las Vegas voor de regionale Gold Cup-kroon op 1 augustus, opent in San Salvador, keert dan terug naar huis om Canada te ontmoeten in Nashville op 5 september en reist vervolgens naar Honduras op 8 september.

De volgende maand spelen de Amerikanen Jamaica in Austin, Texas, op 7 oktober, in Panama op 10 oktober en tegen Costa Rica in Columbus, Ohio, op 13 oktober.

Het leiderschap van de Amerikaanse voetbalfederatie is vernieuwd in het kielzog van de Amerikaanse mannen die het WK 2018 in Rusland hebben gemist.

Kwalificatiewedstrijden september-oktober (thuisteam eerst vermeld):

2 september: Canada v. Honduras, El Salvador v. VS, Panama v. Costa Rica, Mexico v. Jamaica

5 september: VS v Canada, El Salvador v. Honduras, Costa Rica v. Mexico, Jamaica v. Panama

8 september: Canada v. El Salvador, Honduras v. VS, Panama v. Mexico, Costa Rica v. Jamaica

7 oktober: Mexico v. Canada, Honduras v. Costa Rica, El Salvador v. Panama, VS v. Jamaica

10 oktober: Jamaica v. Canada, Mexico v. Honduras, Costa Rica v. El Salvador, Panama v. VS

13 oktober: Canada v. Panama, Honduras v. Jamaica, El Salvador v. Mexico, VS v. Costa Rica