Conceptbeschikking werkgroep parade defilés overgedragen aan president

23 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Op 22 november 2022 werd de conceptbeschikking parades en defilés door de Chef staf van het Nationaal Leger, Bob Mangal, op het kabinet overhandigd aan de president. In de conceptbeschikking is onder andere opgenomen welk korps op welke dag zal defileren, als dit nu een nationale feestdag is of een hoogtepunt van het desbetreffend korps is. Verder bepaalt de president de plechtigheden en waarbij krijgsmachten bij vertegenwoordigd moeten zijn.

De president toonde zich zeer tevreden met het programma welke werd gepresenteerd door operatiecommandant parade, majoor Zeefuik, en droeg zijn complimenten over aan de werkgroep. Tijdens deze meeting werd ook het draaiboek van het aankomend defilé en parade ten behoeve van 47 jaar onafhankelijkheid van Suriname op 25 november, gepresenteerd.

Als opperbevelhebber van het leger zal president Santokhi de ceremoniële inspectie van de strijdkrachten, al rijdend, uitvoeren. Behalve de Surinaamse eenheden, bestaande uit het Nationaal Leger, Korps Politie Suriname en Korps Douane zullen er ook buitenlandse eenheden vanuit Frans-Guyana en Nederland deelnemen aan de parade en defilé.
De festiviteiten in verband met 47 jaar onafhankelijkheid van Suriname zullen worden ingeluid met 21 kanonschoten en zullen er verschillende demonstraties op de Surinamerivier worden uitgevoerd zoals Helo droppings, waarbij troepen vanuit een helikopter in de Surinamerivier gedropt zullen worden.