Copa Libertadores-soap eindelijk voorbij: River Plate mag zege houden

February 5, 2020

Comments: 0

Woensdag 05 februari 2020 – River Plate blijft officieel in de boeken staan als winnaar van de Copa Libertadores van 2018. Tegenstander Boca Juniors had beroep aangetekend bij het international sporttribunaal CAS, maar kreeg gisteren te horen dat dat niet wordt toegewezen.

Daarmee komt eindelijk een einde aan een soap die meer dan een jaar heeft geduurd. Eind 2018, in aanloop naar het tweede duel van de eindstrijd tussen rivalen en stadgenoten River Plate en Boca Juniors werd de spelersbus van Boca Juniors belaagd door fans van River Plate.

Daarbij raakten spelers van Boca gewond. Vanwege de onrust in de stad werd besloten het duel uit te stellen en later zelfs te verplaatsen naar Madrid. Dit tot onvrede van Boca, dat vond dat het na alle schermutselingen als winnaar aangewezen moest worden.

River won het tweede duel in Estadio Santiago Bernabéu met 3-1 en dat was na de 2-2 in het stadion van Boca voldoende voor de titel. Boca Juniors eiste dat River Plate gediskwalificeerd zou worden, maar aan dat verzoek werd geen gehoor gegeven. ,,Het CAS heeft geoordeeld dat River Plate de regels heeft overtreden, maar diskwalificatie zou een te zware straf zijn gezien de omstandigheden”, schrijft het CAS.

River Plate kwam er overigens niet zonder straf vanaf. De ploeg moet de komende twee thuiswedstrijden in de Copa Libertadores (tegen Binacional uit Peru en tegen het Braziliaanse São Paulo) afwerken in een leeg stadion.

-ad.nl-