COVAB doet mee aan informatiedag Ritfeld- en Froweinschool

25 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 25 juni 2019 – De Ritfeld- en Froweinschool organiseerden een informatiedag op het terrein van Jeugd Centrum aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het doel van deze informatiedag was om de studenten goed te informeren over de verschillende studiemogelijkheden na het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (MULO), zodat zij een bewuste studiekeus kunnen maken. Voor deze informatiedag, op donderdag 20 juni 2019, waren verschillende organisaties uitgenodigd, waaronder ook het EFS College COVAB. Er werd een presentatie over COVAB verzorgd door Sherina A Loy, hoofd PR & Marketing. Zij moedigde de studenten aan om zeker verder te studeren en na te gaan wat hun passie is. Zij gaf een overzicht van de opleidingen die COVAB aanbiedt en wat de toelatingseisen daarvoor zijn. Gebleken is dat 3 studenten er zeker van zijn dat zij in de verpleging willen.

De andere organisaties die zich hebben laten vertegenwoordigen, waren het: Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (IMEAO), Surinaamse Rode Kruis, Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI), Hoger Avond Voortgezet Onderwijs (HAVO) en Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO). Alle organisaties hebben de ruimte gekregen om hun organisatie te presenteren, waarbij duidelijk naar voren kwam wat de toelatingseisen zijn.

Na de presentaties konden de organisaties zich terugtrekken en kreeg de dag het karakter van een beurs, waarbij elke organisatie een eigen stand had, waar de studenten terecht konden met hun vragen. De studenten waren enthousiast over de gehouden activiteit en als extraatje kregen ze van het Brandweer Korps een demonstratie en konden verder genieten van muziek.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-