CUBA WERKT AAN VACCIN TEGEN OMICRON

December 4, 2021

Comments: 0

Zaterdag 4 december 2021– BioCubaFarma heeft woensdag aangekondigd dat Cubaanse wetenschappers nu werken aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins tegen de nieuwe stam van het coronavirus.
Eduardo Martinez, president van BioCubaFarma, verklaarde dat er onderzoek is gedaan naar Omicron, en dat ze eraan werken om zo snel mogelijk resultaten te boeken.

“Als het nodig is, zullen we het in korte tijd ontwikkelen”, zei Martinez. De president van BioCubaFarma verklaarde als fundamentele doelstelling, het bereiken van een hoge mate van immuniteit tegen het coronavirus. Hierdoor moeten landen beter in staat zijn om later mogelijke varianten te kunnen bestrijden.
Verder stelt hij dat doorgaan met de vaccinatiecampagne, inclusief de boosterdosis, momenteel de betere strategie is. Ook het handhaven van de hygiënisch-sanitaire maatregelen blijft noodzakelijk om de verspreiding van het virus te voorkomen en te beheersen.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte onlangs de wereldwijde bezorgdheid bekend over de B.1.1.529 genetische variant van de SARS-CoV-2, beter bekend onder de naam Omicron. Het eerste geval werd afgelopen maand gemeld in Zuid-Afrika.