Dader (22) dodelijke schietpartij in Plymouth kende zeker één slachtoffer

13 August 2021

Comments: 0

Vrijdag 13 augustus 2021- De dader van het dodelijke schietincident in de Engelse stad Plymouth was de 22-jarige Jake Davison. De lokale politie maakte vrijdag zijn identiteit bekend. De man schoot donderdagavond vijf mensen dood en daarna zichzelf. Voor zover bekend kende Davison alleen zijn eerste slachtoffer, een vrouw. Het jongste slachtoffer was drie jaar. De politie zoekt nog uit wat de relatie was tussen de twee. Het is nog onduidelijk of de schutter zijn andere slachtoffers kende. Bij de schietpartij raakten ook twee mensen gewond.

Het eerste slachtoffer werd gedood bij een woning. Daarna ging Davison de straat op. Hier schoot hij het driejarige meisje en een familielid van haar dood. Eerder meldden lokale media dat het meisje tien jaar zou zijn. De politie zei in eerste instantie alleen dat ze “erg jong” was.

Verderop op straat schoot hij nog op een man en een vrouw, die gewond zijn, maar buiten levensgevaar. Daarna rende Davison een park in, waar hij een man van het leven beroofde. Hij ging verder naar een andere straat, waar hij nog een vrouw neerschoot. Zij overleed later in het ziekenhuis. Uiteindelijk richtte Davison zijn wapen op zichzelf en beëindigde zijn leven.

Davison had volgens de politie een baan als kraanmachinist in opleiding. Hij had een vergunning voor een vuurwapen, maar het is niet zeker of dat het gebruikte vuurwapen is. De beweegredenen van Davison zijn nog onbekend. Volgens Britse media publiceerde hij video’s op YouTube waarin hij onder meer zijn frustraties deelde over dat het hem niet lukte een vriendin te krijgen of om af te vallen.

-Nu.nl-