Dani Alves keert terug naar Brazilie en tekent bij Sao Paulo

2 August 2019

Comments: 0

Vrijdag 2 augustus 2019 – De 36 jarige Dani Alves keert terug naar zijn vaderland Brazilië. De 36-jarige rechtsback heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een contract voor drie jaar getekend bij de zesvoudige landskampioen São Paulo.
Alves zat zonder club nadat hij zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain na twee jaar niet verlengde. Eerder kwam hij uit voor Sevilla, FC Barcelona en Juventus.
De 114-voudig Braziliaans international mag zich met veertig trofeeën de speler met de meeste prijzen ooit noemen. Hij won onder meer drie keer de Champions League met Barcelona.
Verder legde Alves met de Spaanse topclub zes keer beslag op de landstitel en ook met PSG (twee keer) en Juventus (eenmaal) werd hij kampioen. Met Sevilla pakte de vleugelverdediger twee keer de UEFA Cup.
De winst van de Copa América met Brazilië een maand geleden, het toernooi waarop Alves aanvoerder was van de ‘Goddelijke Kanaries’, betekende de veertigste prijs in zijn carrière.
São Paulo is de huidige nummer vijf van de Braziliaanse competitie. Het seizoen in het Zuid-Amerikaanse land is twaalf speelrondes onderweg.
-nu.nl-