DC Bonjaski: “Mi e begrijp ding sma fu Matawai”

19 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 mei 2021- De districtscommissaris van het ressort Boven-Saramacca, Walter Bonjaski, heeft alle begrip voor de frustraties van de Matawai gemeenschap. De burgervader geeft aan dat het gebrek aan financiële middelen een heikel punt is bij het uitvoeren van zijn werk. Hij legt uit dat het afreizen naar het ressort, al gauw oploopt in de orde van SRD 10.000. Aan de andere kant kijkt hij aan tegen een schuld van SRD 150.000 die hij is komen aantreffen. Volgens Bonjaski kampt de centrale overheid ook met financiële problemen die hun weerslag hebben op verschillende actoren.

De burgervader vraagt extra aandacht van de regering voor twee zaken, namelijk de Covid-19-situatie en de sporen die de hevige neerslag van de afgelopen dagen, heeft achtergelaten in het binnenland. Volgens de dc zijn de bewoners van het gebied geïsoleerd. De waterstand is heel hoog, wegen zijn kapot en zelfs de brug-verbinding is vernietigd door de zware regens. Bonjaski geeft aan dat er vanuit het commissariaat gesprekken zijn gevoerd met het ministerie van Openbare Werken om een quick-scan te maken van het wegennet en hoeveel het zal kosten om dit te herstellen.

Het opzetten van een commissariaat in het gebied, geniet hoge prioriteit van de burgervader. Reden daartoe is dat hij nu niet snel kan inspelen op acute gevallen. Bonjaski benadrukt dat een commissariaat in het gebied, zoals dit al het geval is in Brokopondo, van eminent belang is.

-Nieuwsdienst-