Dc Saramacca brengt ochtendbezoek aan Centrale Markt

5 October 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Het Burger Informatie Centrum (BIC) Saramacca, publiceert dagelijks de groothandelsprijzen van groenten en fruit op haar Facebook-pagina. Prijsopnemers van de afdeling Landbouw informatie van het commissariaat Saramacca zijn elke ochtend van maandag tot en met vrijdag aanwezig onder de Centrale Markt om de groothandelsprijzen te noteren. In de afgelopen periode zijn er bij de redactie van BIC Saramacca veel klachten van boeren en opkopers/commissionairs binnengekomen.

De klachten van de boeren zijn dat de opkopers niet willen afrekenen conform de gepubliceerde groothandelsprijzen minus gemaakte kosten. De boeren moeten thans met heel dure inputs produceren en zijn dan niet bereid met 50% of minder van de groothandelsprijs van een product genoegen te nemen.

«Als wij de agrarische sector willen moderniseren en de productie en export willen bevorderen, dan moet de boer gegarandeerd zijn van een redelijk inkomen», stelt de burgermoeder. Ze geeft verder aan dat de commissionair aan de andere kant, ook zijn gemaakte kosten voor transport en winst in alle redelijkheid eruit moet kunnen halen en dat de belangen van de consument daarbij ook in acht moeten worden genomen.