De 56ste Nationale Kunstbeurs met een extra virtueel tintje

October 23, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 23 oktober 2021- De 56ste Nationale Kunstbeurs (NK) heeft van het jaar de meeste inschrijvingen binnen gehad. Er zullen 50 kunstenaars deelnemen aan de virtuele kunstbeurs. Vanaf vorig jaar is de Nationale Kunstbeurs virtueel te volgen. Door de Covid pandemie was de NK verplicht virtueel te gaan. De beurs heeft internationaal veel aandacht getrokken.

Tijdens de opening van de Nationale Kunstbeurs vorig jaar werd door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, een belofte gemaakt dat de Nationale Kunstbeurs een van de monumentale gebouwen in de binnenstad toegewezen zou krijgen om daar haar activiteiten uit te voeren. De Surinaamse bedrijven blijven de Nationale Kunstbeurs trouw ondersteunen. U hoort Juan Pawiroredjo hierover.

Het digitaliseren van de kunstbeurs heeft vele voordelen gehad voor zowel de kunstenaars als voor de organisatie. De bereikbaarheid is door de virtuele beurs enorm uitgegroeid. De beurs begint op 3 november en eindigt midden januari. Ook de overleden kunstenaars zullen gememoreerd worden op de komende Nationale Kunstbeurs.