De oppositie keurt spreektijden DNA af

10 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 10 mei 2021- De oppositie keurt het af hoe de spreektijden door de leiding van het parlement zijn geregeld. Volgens de NDP-fractie worden parlementariërs “monddood” gemaakt door de voorzitter van DNA Marinus Bee.

Het DNA-lid, Melvin Bouva is niet te spreken over wat er zich allemaal afspeelt in het parlement. De parlementariër zei op een persconferentie afgelopen zaterdag,  dat de VHP-fractie enorm druk legt op de leiding van het parlement.

Doordat zij beperkt zijn in hun spreektijd, kunnen brandende vraagstukken niet voldoende voorgelegd worden aan de regering. Bouva, die voorzitter is van de Interparlementaire Unie (IPU) Forum voor jonge parlementariërs, zal dit vraagstuk, tijdens de eerst volgende IPU-bestuursvergadering, die de komende week plaatsvindt, bespreekbaar maken. “Wij zullen wat dat betreft deze eerste actie ondernemen”, aldus Bouva.

De NDP-fractie zal een officieel klacht indienen tegen de leiding van DNA, indien er niet wordt opgetreden. “Zeker als wij binnen afzienbare tijd geen veranderde houding zien, zal deze klacht ook officieel worden gedeponeerd. Bouva zegt, dat de eerste stap de komende week concreet is in de bestuursvergadering van de Interparlementaire Unie.

-STVS Website-