De overhandiging en tentoonstelling van nieuwe awards

16 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 16 September 2019 – vandaag heeft de overhandiging en tentoonstelling van de nieuwe awards plaatsgevonden. De nieuwe awards zijn ontworpen door Pansa Group en zijn overhandigd aan de directeur, Elviera Sandie van het directoraat Cultuur. Sandie heeft de awards vervolgens overhandigd aan Roberto Banel, oprichter en initiatiefnemer van de Su music awards.

Idee

De awards zijn ontworpen naar het idee van de heer Pansa,waarbij de Surinaamse vlag tentoon wordt gesteld. Donovan Waterberg en Lucien Bourne die namens Pansa Group aanwezig waren vertelden dat de heer Pansa aan het begin aangaf dat hij met een zelf gecreeerd ontwerp komt, om zo de surinaamse trend voort te zetten en die ook zal blijven ondersteunen.

De Su Music Awards

De Su Music Awards, voorheen de Suriname Summer Awards, is de enige onderscheiding voor Surinaamse artiesten. Waar het evenement in 2013 startte als een gewoon feest, waarbij de People Choice Award werd uitgereikt veranderde het concept naar een award show met meer dan 30 categorieën.

De artiesten die genomineerd worden zijn actieve artiesten. Vorig jaar werd Nisha Madaran met vijf awards de grote winnaar. Madaran kwam als de beste uit de bus in de categorieën: 1. Hindi; 2. Best Collaboratie (Baby Tere Liye – Nisha Madaran & Jackson Blai); 3. Best Female; 4. Best Urban / Female Artist; 5. People’s Choice.

Zevende editie

Woensdag vindt de zevende editie van de Su Music Awards plaatst. Er zijn 31 categorieën waarbij er 45 awards weggeven zullen worden.

Tot slot gaf de heer Waterberg aan dat het niet zal blijven bij het ontwerpen van Music awards maar dat hij ook er naar streeft om voor het sportgebeuren te kunnen ontwerpen.

-Anastacia Derby-