De UEFA stelt onderzoek in om uitspraken van Sergio Ramos

15 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 februari 2019 – De UEFA heeft gister een onderzoek ingesteld naar uitspraken van Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid zei woensdag dat hij expres een gele kaart pakte in de heenwedstrijd bij Ajax in de achtste finales van de Champions League (1-2).
Ramos kreeg in de slotfase na een overtreding op Kasper Dolberg alweer zijn derde gele kaart van dit Europese seizoen en is daardoor geschorst voor de return over drie weken in Madrid.
De 32-jarige routinier kreeg na afloop van enkele journalisten de vraag of er sprake was van opzet en daar gaf hij geen ontkennend antwoord op.
“Als je kijkt naar het resultaat… Ik zou anders liegen. Het was iets dat ik in mijn achterhoofd had. Het is absoluut niet zo dat ik de tegenstander onderschat of dat de tweestrijd nu gelopen is, maar ik heb het zo besloten”, liet hij weten.

Ramos moet vrezen voor extra wedstrijd schorsing
De UEFA legt spelers die expres een gele kaart pakken een wedstrijd extra schorsing op en dus moet Ramos vrezen dat hij naast de return tegen Ajax ook de mogelijke heenwedstrijd van de kwartfinales moet missen.
Overigens kwam Ramos opvallend genoeg enkele uren nadat hij in de mixed zone van de Johan Cruijff ArenA was geweest via Twitter terug op zijn woorden.
“Het doet mij, meer dan wie dan ook, pijn dat ik de return moet missen. Het beste van vandaag is het resultaat, het ergste is dat ik mijn teamgenoten in de volgende wedstrijd niet kan helpen”, schreef hij.

Ramos raakte eerder in opspraak
Het is niet de eerste keer dat Ramos door een dergelijk moment in opspraak raakt. Hij pakte in 2010 net als Xabi Alonso in het Champions League-duel met eveneens Ajax (0-4) bewust zijn tweede gele kaart en dus rood.
Ramos kwam er toen met een boete vanaf, maar toenmalig trainer trainer José Mourinho werd wel geschorst omdat hij zijn spelers opdracht had gegeven tegen een tweede gele kaart aan te lopen.
De return tussen Real Madrid en Ajax staat voor dinsdag 5 maart op het programma in Estadio Santiago Bernabéu. ‘De Koninklijke’ speelt drie dagen daarvoor in eigen huis de competitiewedstrijd tegen FC Barcelona
-nu.nl-