Dean Gorré blijft kleurrijk elftal herdenken

8 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 08 juni 2021- Dean Gorré, bondscoach van het Surinaams nationaal elftal, is 32 jaar terug in 1989 door het oog van de naald gekropen, toen het vliegtuig van de SLM met 187 passagiers neerstortte. Hij zou namelijk ook meereizen met het kleurrijk elftal, maar werd toen opgeroepen om uit te komen voor jong Oranje. Een gelukkige samenloop van omstandigheden dus voor Gorré. Voordat Natio op 4 juni uitkwam tegen Bermuda, heeft Gorré samen met zijn team een bezoek gebracht aan het monument van de vliegramp.

Van de 187 passagiers hebben 11 de ramp overleefd. Elk jaar worden de slachtoffers herdacht. Vandaag hebben minister Albert Jubithana van TCT en de directeur van de SLM, Paul de Haan een krans gelegd bij het monument.

Het huidige Natio is een weerspiegeling van het kleurrijk elftal dat 32 jaar geleden een benefit toernooi in Suriname zou moeten spelen. Toen al was de droom om Nederlandse profvoetballers met een Surinaamse achtergrond, te laten uitkomen voor het Surinaams Nationaal elftal. Vanavond komt Natio in Chicago uit tegen Canada. Suriname is verplicht te winnen. Dit zal een eerbetoon zijn aan de voetballers die zijn omgekomen bij de SLM vliegramp op 7 juni 1989.

-STVS Nieuwsredactie-