Defensieapparaat wordt getransformeerd

4 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 4 mei 2021- Het defensieapparaat wordt getransformeerd. Op maandag 3 mei is er een aanzet hiervoor gegeven door het aanstellen van een nieuwe legerleiding. Dit is onderdeel van het nieuw beleidsplan van het ministerie van Defensie. En het is volgens minister Krishna Mathoera belangrijk dat het transformeren bij de leiding plaatsvindt, zodat deze de veranderingen kan doorvoeren binnen het apparaat.

Het opgesteld beleidsplan van het ministerie van Defensie markeert volgens Mathoera een nieuw tijdperk, waarin de organisatie zal transformeren naar een krachtige, kundige en flexibele organisatie. De komende 5 jaren zal het ministerie zich richten op de aanpak van 11 prioriteits gebieden. Hieronder vallen onder andere de aanpak van covid-19, de grenscontrole, het binnenland, productiebedrijven en de maritieme zone en territoriale wateren.

Kolonel Henri van Axeldongen is per 3 mei 2021 de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger. Kolonel Robert Kartodikromo gaat met verlof, aansluitend op zijn pensioen na 46 dienstjaren. Van Axeldongen heeft aangegeven dat hij samen met zijn team de vastgestelde doelstellingen, die zijn vervat in het beleidsplan, zal nastreven.

-STVS Nieuwsredactie-