Diaspora Medisch Team Nederland biedt Suriname hulp aan

19 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 mei 2021- Het Diaspora Medisch Team Nederland zal samenwerken met Suriname om de COVID-19-situatie te stabiliseren. De samenwerking is naar aanleiding van de oproep vanuit de medische sector in Suriname, omdat wij volgens de ziekenhuisdirecteuren in code zwart leven. Het medisch team zal ook ingezet worden om het vaccinatieprogramma verder te trekken, omdat het land 700.000 vaccins zal ontvangen uit Nederland. Het aantal vaccins zal niet alleen voor Suriname goed uitkomen, maar ook voor Nederland met de toestroom van vakantiegangers naar dat land.

Volgens Charles Lelkens, gepensioneerd marinearts die deel uitmaakt van het Diaspora Medisch Team Nederland, zal het team ingezet worden om de gezondheidssector te ondersteunen. Al vanaf het begin van de COVID-19-pandemie werd duidelijk dat er een zware druk rustte op de schouders van de verpleegkundigen en nu nog meer, omdat het land dicht bij code zwart is.

De verschillende medische directeuren hebben de afgelopen dagen duidelijk gemaakt, dat de situatie meer dan nijpend is als het gaat over Intensive Care afdelingen. Ook op de beddenhuizen is er geen plek meer. Niet alleen de overheid moet actie ondernemen, maar ook de samenleving zal zich moeten houden aan de gestelde maatregelen. Er zijn ook berichten verschenen in de Nederlandse media dat het land zal stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Op social media vragen personen zich af als dit vaccin dan nog te vertrouwen is.

Volgens Lelkens zal Nederland of geen enkel ander land het leven van mensen in gevaar brengen door afgekeurde vaccins te doneren. Verder vertelt Lelkens dat het virus zich blijft muteren, daarom dat burgers zich mogelijk opnieuw gaan moeten vaccineren. Dit is eerder ook onderstreept door de verschillende gezondheidsorganisaties. Eerder heeft John Codrington, hoofd van het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, gezegd dat er mogelijk ook een Surinaamse variant is, omdat het virus zich blijft ontwikkelen om te kunnen overleven.

-Website-