Directeur NH tekent landcontract met traditioneel gezag Godo-Olo

November 28, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 28 november 2019 – Een delegatie onder leiding van de directeur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH), Dave Abeleven, heeft op 19 november een veldbezoek gebracht aan het dorp Godo- Olo. Dit in het kader van de implementatie van een mini-raster zonne-energie project.

Het doel van het bezoek was het ondertekenen van het landcontract van de locatie waar de zonnepanelen installatie zal worden neergezet. De ondertekening geschiedde tussen de NH-directeur en het dorpsbestuur van Godo-Olo, bestaande uit 3 kapiteins en 2 basja’s. Met de invoering van dit systeem zal de gemeenschap 1x 24 uur over electriciteit beschikken en daardoor de mogelijkheid hebben hun gemeenschap te ontwikkelen.

Voorafgaand aan de ondertekening is er eerst een krutu belegd met het traditioneel gezag aldaar. Tijdens deze vergadering is de overeenkomst opgelezen en nader toegelicht voor de aanwezigen, in hun taal. Een zeer cruciaal aandachtspunt was continuering van het project, indien er zich eventuele klachten mochten voordoen. De DC deed het voorstel om gebruik te maken van de bestaande structuur en een interne adviesgroep samen te stellen om de dorpsleiders te ondersteunen bij besluitvorming. De belangrijkste boodschap van de delegatie was om samen te werken en succes met dit project te bereiken.

Het team bestond uit: vertegenwoordigers van het ministerie van NH, EBS, Commissariaat Sipaliwini, districtscommissaris August Bado van het bestuurressort Tapanahony, een afgevaardigde namens parlementariër Nading tevens een lokale supporter en de consultant voor tussentijdse project evaluatie.

-NII-