Directeur Redan: “Er wordt met man en macht gewerkt om baby’s te redden”

30 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 30 juli 2022- Er wordt met man en macht gewerkt aan het versterken van de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Aanstaande maandag komen er al twee buitenlandse verpleegkundigen om het team op de NICU te versterken, zegt Claudia Marica-Redan, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

“Het streven is om binnen een maand, tien NICU-verpleegkundigen aan te trekken uit het buitenland. We hadden onze eigen opleiding, maar vanwege de COVID-19-pandemie kon die niet doorgaan. COVID-19 heeft ons parten gespeeld, waardoor wij niet eerder konden starten met de opleidingen,” geeft Marica-Redan aan.

De AZP-directeur laat verder weten dat het om een gespecialiseerde opleiding gaat, die achttien maanden zal duren. Volgens de directeur is in januari ook een aanvang gemaakt met specifieke trainingen, waarbij een aantal modules online zullen worden gevolgd.

« Zwangeren die regelmatig naar prenatale controle gaan zijn dan bekend bij een gynaecoloog en ziekenhuis,» zegt de AZP-directeur.
Een groep van vertegenwoordigers van Team Mama, Ladies Talk Suriname en de Baby Mama’s Club heeft eerder deze week een petitie aangeboden aan de directeur van het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee .