Directoraat Cultuur gaat samenwerking aan met Ghana

12 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 12 februari 2022- Het Directoraat Cultuur gaat een samenwerking aan met Ghana. In dit kader zal de focus gericht worden op het waarborgen van de Afro- cultuur en de studie daarvan tussen beide landen zegt, de directeur van het Directoraat Cultuur, Roselina Daan. Volgens Daan moeten de verschillende culturele groepen en hun geschiedenis worden beschermd.

De ambassadeur van Ghana, Abena Pokua, is dik tevreden met haar aanwezigheid bij het directoraat Cultuur. Verder geeft ze aan, dat zang- en dans demonstraties in Suriname verschillen met die van Ghana. Volgens Abena, is het de bedoeling het contact met Suriname te versterken en om studiebeurzen tussen Suriname en Ghana te implementeren.

Volgens Roselien Daan moet er op het gebied van cultuur nog veel meer gebeuren. Ook de Opo Yari van het Directoraat is vandaag gevierd. De Ala kondre Dron die nu Wi Na Wan ala kondre dron heet, heeft ook haar naamsverandering vandaag bekend gemaakt. Het was een verrassing voor directeur Daan om de eerste Wi Na Wan ala kondre dron Award in ontvangst te mogen nemen.