Directoraat Openbaar Groen ondergaat transformatie

5 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 05 mei 2021- Openbaar Groen werkt aan een nieuw imago. Dit werd op dinsdag 4 mei 2021 gepresenteerd in verband met de 40e verjaardag van het directoraat. Een daarvan is het aanpassen van de organisatie structuur. Vanaf nu zal de afdeling vuilophaal- en verwerking ook vallen onder dit directoraat. De nieuwe naam van het directoraat, dat nu doorgaat als Openbaar Groen en Afvalbeheer, is vanmorgen onthuld.

De organisatie heeft in haar 40-jarig bestaan een grote bijdrage geleverd aan het onderhoud in stad en district. Voorzitter van de Bond Milieubeheer, Hugo Blanker, ziet graag dat minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken enkele zaken aanpakt, zodat de medewerkers hun werk beter kunnen doen.

Het departement is volgens gewezen directeur Chanderdath Tilakdharie ten eerste opgericht om onder andere de milieuomstandigheden te verbeteren. Wereldwijd was dat vooral in de jaren 80 van de vorige eeuw een belangrijk en veel besproken onderwerp. Een andere reden was dat door dit departement de overheid zichtbaar werd in de samenleving.

Volgens minister Riad Nurmohamed heeft Openbaar Groen haar dienstbaarheid naar de samenleving toe bewezen. Dit, ondanks de vele uitdagingen waarmee het departement geconfronteerd werd, waaronder de personeelsbezetting en het tekort aan materiaal voor veldwerk.

President Chandrikapersad Santokhi prees het personeel en voorgaande directieleden voor hun bijdrage om het directoraat, ondanks uitdagingen, staande te houden. Samen met de samenleving kijkt het staatshoofd uit naar meerdere projecten die nu uitgevoerd zullen worden.

-STVS Nieuwsredactie-