Distributie noodhulppakketten in Paramaribo start in ressort Welgelegen

24 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Minister Krishna Mathoera van Defensie verstrekt een noodhulppakket aan een behoeftige burger in Nickerie. Vele woongebieden waren onderwater gelopen.

Donderdag 24 juni 2021- Het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President zal starten met het uitdelen van noodhulppakketten in Paramaribo. Vandaag, donderdag 24 juni 2021, vindt de aftrap van het project “Distributie noodhulppakketten van de overheid” in het ressort Welgelegen plaats. De organisatie trekt samen met de ressortsraad- en districtsraadsleden van het gebied, militairen van het Nationaal Leger en andere ondersteunende diensten het veld in.

In de komende dagen en weken worden verschillende ressorten in Paramaribo aangedaan. Op de Facebookpagina van de Communicatie Dienst Suriname zal bekend worden gemaakt welke buurten volgen in de komende dagen. De organisatie vraagt aan de samenleving om vanwege de Covid-19-maatregelen thuis te blijven en niet op de trucks van het Nationaal Leger af te komen.

De noodhulppakketten worden tot aan huis geleverd. Degenen die zich geregistreerd hebben om in aanmerking te komen voor een noodhulppakket mogen met hun ID-kaart hun pakket in ontvangst nemen. Geregistreerden die niet thuis zullen zijn, mogen hun ID-kaart achterlaten voor een huisgenoot. Indien tijdens de distributie blijkt dat er bij de registratie missers zijn geweest, zullen die goedgemaakt worden door de mensen alsnog te registreren.

De organisatie wil een ordelijk verloop tijdens het uitdelen. Niemand mag zich aan de militaire trucks begeven met daarin de noodhulppakketten. De organisatie waarschuwt dat indien mensen geen gehoor geven aan de instructies er door de militairen maatregelen getroffen zullen worden.

Het project is in Coronie en Nickerie succesvol uitgevoerd. Bureau Eenheid verwacht ook een succes in Paramaribo. Dit project wordt volledig ondersteund door de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Defensie.

Bron:- De Boodschap-