District Nickerie mogelijk op slot, covid-19 situatie verontrustend

22 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 22 april 2021- Het aantal covid-19 patiënten stijgt dagelijks, dit is ook te merken in het Mungra Medisch Centrum (MMC). Djotiesh Jaggernath, medisch directeur zei tegenover een lokaal medium dat er op dagbasis sprake is van zeker drie tot vijf besmette personen. De situatie in het ziekenhuis is zeer verontrustend. Het ziekenhuis kan maximaal 15 covid-patiënten accommoderen en indien er nog 3 personen positief zijn bevonden op het virus, is de hoogte bereikt, aldus de medisch directeur.

Indien er meer besmettingen plaatsvonden, zal er gekeken worden naar mogelijkheden om veldbedden op te zetten. Uit bronnen dicht bij de regering, overweegt de regering om Nickerie mogelijk op slot te doen. Alleen de hoognodig in- en uitvoer mag plaatsvinden. Dit om een massale verspreiding van het virus naar de rest van het land te voorkomen. Nickerie, zou te kampen hebben met de Braziliaanse variant, volgens de bron. Er vindt geen optimale controle plaats op alle controle posten. Volgens de medisch directeur, zal het virus steeds nieuwe varianten blijven ontwikkelen, omdat hij wil voortleven.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, moet niet alleen Nickerie op slot, maar het heel land, volgens de directeur. “Alleen zo kan gekeken worden waar de haarden zich bevinden”, zegt hij. Op dit moment heeft het ziekenhuis 2 beademingsapparaten. Gelukkig ligt er nog niemand aan de beademing. Er wordt gevreesd voor een overvolle Intensive Care.

-STVS Website-