Dit weten we over de problemen en updates van de Red Bull van Verstappen

20 April 2022

Comments: 0

Woensdag 20 april 2022- Motorfabrikant Honda heeft het team toegezegd dat het probleem, dat mogelijk werd veroorzaakt door het porpoising op de rechte stukken, is opgelost. Overigens wist Marko te vertellen dat het probleem in Melbourne losstaat vaDe Nederlander klaagde vlak voor hij zijn auto in Melbourne aan de kant zette over een vreemde lucht. n de uitvalbeurt in Bahrein van Verstappen én Sergio Pérez. Die was weliswaar ook het gevolg van een probleem met het brandstofsysteem, maar een ander dan in Melbourne. Ook dat probleem is definitief opgelost. Zo had Verstappen in Melbourne al voor de start van de race last van een lek in het hydraulische systeem en was het daardoor al de vraag of hij de finish wel zou halen.

Horner en Marko spreken elkaar tegen over update in Imola

Verstappen verschijnt bij de Grand Prix van Emilia-Romagna niet met dezelfde auto als in Australië aan de start, zo veel is zeker. De meeste winst valt te behalen in het gewicht van de auto. De vuistregel is dat 10 kilo ongeveer drie tienden per ronde kost, dus zodra Red Bull het minimumgewicht weet te bereiken, is dat voor Verstappen en teamgenoot Pérez een flinke verbetering. Christian Horner liet eerder optekenen dat Red Bull niet met een grote update naar Imola komt. Er zijn dus maar twee vrije trainingen, en slechts eentje voordat de kwalificatie begint en de auto’s binnen de parc fermé-regels vallen.

‘We gaan in de aanval’

Marko liet een heel andere toon horen. ”We willen de auto in de komende drie races op het juiste gewicht brengen”. Red Bull moet volgens Marko het risico nemen, ook als de GP in Imola op papier niet het ideale weekend is. ”We willen het ware potentieel van deze auto zo snel mogelijk zien”.