Djokovic bereid om prijzen op te geven als vaccinatie verplicht wordt

15 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 februari 2022 – Novak Djokovic zou moeten kiezen, mist de tennisser liever de prijzen dan zich te laten vaccineren tegen COVID19. Dat de nummer één van de wereld

in zijn eerste interview sinds hij in januari werd gediskwalificeerd voor de Australian Open. “Ik ben bereid die prijs te betalen”, zei Djokovic tegen de BBC. Serviërs associëren zich niet met de antivaccinatiebeweging, maar vinden de vrijheid om eigen keuzes te maken belangrijker.

Djokovic werd als kind ingeënt tegen verschillende ziektes. “Ik ben nooit tegen vaccinaties geweest. Maar ik ben altijd voor de vrijheid geweest om te beslissen wat je in je lichaam stopt.” “Dit principe is belangrijker voor mij dan al het andere. Ik probeer zo één mogelijk te zijn met mijn lichaam”, zegt hij.

De nummer 1 tennisser heeft in de loop der jaren zijn eet- en slaapgewoonten aangepast om als topsporter het maximale uit zijn lichaam te halen. Djokovic sluit niet uit dat hij in de nabije toekomst wordt ingeënt. “Daar sta ik voor open. We zoeken samen naar de beste uitweg uit deze pandemie. Ik ben dus niet tegen het principe van vaccinatie.”

-nu.nl-