Djokovic en Nadal zonder setverlies naar derde ronde op Masters Parijs

31 October 2019

Comments: 0

Donderdag 31 oktober 2019 – Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben woensdag zonder setverlies de derde ronde van het Masters-toernooi in Parijs bereikt. Djokovic rekende in zijn eerste partij in de Franse hoofdstad af met Corentin Moutet en Nadal was te sterk voor Adrian Mannarino.
Djokovic had twee uur nodig om Moutet te verslaan: 7-6 (2) en 6-4. De 32-jarige Serviër speelde niet op de top van zijn kunnen en incasseerde in de twee uur durende partij twee breaks, maar bleek toch een maatje te groot voor de twintigjarige Fransman Moutet.
Voor een plek in de kwartfinales neemt Djokovic het op tegen de Brit Kyle Edmund of de Argentijn Diego Schwartzman. De Serviër kan het Masters-toernooi voor de vijfde keer winnen, nadat hij in 2009, 2013, 2014 en 2015 zegevierde. Djokovic reikte ook vorig jaar tot de finale in Parijs, maar daarin bleek de Rus Karen Khachanov te sterk.
Na het Masters-toernooi moet Djokovic de nummer één-positie hoe dan ook afstaan aan Nadal, die tot het einde van dit seizoen veel minder punten te verdedigen heeft en het jaar mogelijk ook afsluit als aanvoerder van de wereldranglijst.
Na het toernooi in de Franse hoofdstad staan dit seizoen alleen nog de ATP Finals op het programma. Dat eindejaarstoernooi wordt van 10 tot en met 17 november in Londen gehouden. Djokovic verloor vorig jaar de eindstrijd van de Finals van de Duitser Alexander Zverev.

Nadal jaagt op eerste titel in Parijs
Net als Djokovic rekende Nadal woensdag af met een thuisspeler. De nummer twee van de wereld won met 7-5 en 6-4 van Mannarino, de nummer 43 van de wereld. De partij duurde een uur en vijftig minuten.
De 33-jarige Nadal gaf geen enkel breakpoint weg en sloeg zelf wel twee keer toe op de service van Mannarino. Zowel in de eerste als de tweede set plaatste de negentienvoudig Grand Slam-winnaar in de slotfase een break.
Nadal won het Masters-toernooi in Parijs nog nooit. Hij reikte in 2007 voor de eerste en tot dusver enige keer tot de finale, maar moest toen zijn meerdere erkennen in de Argentijn David Nalbandian.
In de derde ronde neemt Nadal het op tegen Stan Wawrinka. De Zwitserse nummer zestien van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Kroaat Marin Cilic: 7-6 (3) en 7-6 (5).
– NU.nl-