DNA-lid Van Samson: Veiligheidsdiensten verdienen extra aandacht

17 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 17 maart 2022- “Het Korps Politie Suriname zal de samenleving op het juiste moment informeren over de verdachten die in Nickerie zijn aangehouden met zware wapens”. Dit laat de voorlichtingsdienst van het ministerie van Justitie en Politie, desgevraagd weten. Cedrick van Samson, VHP DNA-lid tevens lid van de vaste commissie Defensie, vindt dat het hoogtijd is om meer middelen vrij te maken voor de veiligheidsdiensten.

De leiding van het Korps Politie Suriname heeft eerder aangegeven dat de landelijke surveillance wordt opgevoerd. Ex-DNA lid van de Nationale Democratische Partij, Rashied Doekhie betreurt de huidige stand van zaken ten aanzien van de criminaliteit. Volgens de NDP-topper is er sprake van klassenjustitie. Hij spreekt de hoop uit dat degenen die zich schuldig maken aan strafbare feiten, daadwerkelijk en zonder aanzien des persoons, berecht zullen worden.

Het ministerie van Defensie wenst niet in te gaan op de kwestie. Minister Krishna Mathoera geeft via haar voorlichtingsdienst aan, dat het Openbaar Ministerie de enige instantie is die verantwoordelijk is voor de opsporing en vervolging van personen die strafbare feiten plegen.