Dode en gewonden na zware explosie bij fabriek in Duitse stad Leverkusen

27 July 2021

Comments: 0

Dinsdag 27 juli 2021- Bij een vuilverbrandingsfabriek in de Duitse stad Leverkusen heeft dinsdagochtend een explosie plaatsgevonden. Hierbij is zeker één dode gevallen. Zestien mensen zouden gewond zijn geraakt, van wie sommigen zwaargewond. Vier personen zijn vermist.

Mogelijk is een tank met brandstof geëxplodeerd. De brand is inmiddels geblust. Na de ontploffing was er sprake van zware rookontwikkeling. De lokale autoriteiten waarschuwden mensen in de omgeving voor “extreem gevaar”. De hulpdiensten hebben omwonenden ertoe opgeroepen binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook een belangrijke snelweg in de buurt werd afgesloten.

De knal was tot in de wijde omgeving te horen. Ook steeg er een rookpluim van honderden meters hoog op, melden diverse Duitse media.

De explosie vond rond 9.40 uur plaats op Chempark, een bedrijventerrein voor de chemische industrie. Ook het Duitse chemieconcern Bayer is daar gevestigd. Leverkusen ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in het westen van Duitsland, ten noorden van de stad Keulen.

-Nu.nl-