Donyell Malen heeft er vertrouwen in dat hij dit seizoen van grote waarde kan zijn voor PSV

13 August 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 12 augustus 2019 – Donyell Malen heeft er vertrouwen in dat hij dit seizoen van grote waarde kan zijn voor PSV. De spits maakte zondag tegen ADO Den Haag zijn eerste doelpunt van het Eredivisie-seizoen en legt de lat hoog voor zichzelf.

“Het gaat eigenlijk niet eens om het getal. Het gaat er vooral om dat ik meer rust voor het doel heb”, zei Malen, die ook nog een aantal kansen miste, bij FOX Sports na de 3-1-zege.

“Of het nu 20, 25 of 30 doelpunten worden, dat maakt niet heel veel uit. Met mijn kwaliteiten moet twintig wel lukken, maar er is nog genoeg werk te doen. We moeten de kansen soms beter uitspelen. Daar moeten we aan werken.”

De twintigjarige Malen was vorig seizoen voornamelijk invaller bij PSV, maar geldt dit seizoen als eerste spits. Hij nam rugnummer 9 over van aanvoerder Luuk de Jong, die naar Sevilla vertrok.

In aanloop naar het Eredivisie-seizoen was Malen al trefzeker tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Hij hielp PSV thuis aan een 3-2-zege, maar de Eindhovenaren gingen in de return alsnog ten onder.

-nu.nl-