Douanebond wil geen tweedracht binnen de organisatie

8 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“Wij willen geen tweedracht binnen de douane organisatie.” Dit zegt bondsvoorzitter Joyce de Vlugt tegenover de STVS Nieuwsredactie. De douanebond heeft gisteren een spoed Algemene Leden Vergadering (ALV) belegd om haar leden te informeren over enkele ontwikkelingen binnen de organisatie. Volgens De Vlugt zijn de aangekondigde mutaties en detacheringen niet volgens de juiste procedures voorbereid.

Het bestuur van de douanebond vindt het jammer dat de leiding zich niet houdt aan de vastgestelde procedures ten aanzien van mutaties en detacheringen. Het bestuur is er ook niet te spreken over dat waarnemend inspecteur Charda Girwar, in aanloop naar de ALV, de bond een schrijven stuurt. Hierin staat volgens de Vlugt dat het bestuur eerst moet bewijzen dat zij toestemming heeft van de minister van Financiën en Planning of van de directeur der belastingen alvorens groenlicht te geven aan haar leden om de ALV bij te wonen. De Vlugt geeft verder aan dat de douanebond op 2 september een brief heeft gericht aan de douane-inspecteur om ontvangen te worden ter bespreking van een correcte afhandeling van de mutaties en detacheringen.

Het bestuur van de douanebond spreekt ondanks de verstoorde relatie met waarnemend douane-inspecteur Girwar de hoop uit dat ze wordt uitgenodigd om de knelpunten te bespreken en te komen tot een goede reorganisatie van de dienst. De STVS redactie heeft contact opgenomen met de douaneleiding, echter zonder resultaat.