Drie doden en tientallen gewonden bij frontale treinbotsing in Tsjechië

4 August 2021

Comments: 0

Woensdag 04 augustus 2021- Bij een frontale botsing tussen twee passagierstreinen in het westen van Tsjechië zijn woensdag zeker drie mensen omgekomen. Tientallen anderen raakten gewond. De politie bevestigde dat zeker drie mensen zijn overleden. Het gaat om de twee machinisten en een vrouwelijke treinreiziger. Daarnaast meldde de brandweer dat er minstens vijftig gewonden zijn gevallen. 31 van hen raakten lichtgewond en konden ter plekke door medisch personeel verzorgd worden. Zeven mensen raakten zwaargewond en werden met helikopters naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van het dorp Milavce, vlak bij de grens met Duitsland. Een van de betrokken toestellen was de hogesnelheidstrein tussen Praag en München. Duitsland heeft hulptroepen naar de rampplek gestuurd om de Tsjechische hulpdiensten bij te staan.

Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Volgens de Tsjechische minister van Transport negeerde de machinist van de hogesnelheidstrein een rood stoplicht.

-Nu.nl-