Drie roofverdachten opgespoord en aangehouden

30 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 30 juli 2021- Het Command Center van het Korps Politie Suriname lanceerde vanmiddag, omstreeks kwart over vier, een melding van een beroving die plaats vond nabij de hoek van de Hoge- en de Hofstraat.
De wetsdienaren van bureau Nieuwe Haven koersten naar de plek van het gebeurde.  Aldaar werd een 26-jarige jongeman aangetroffen die aan de collega’s verklaarde dat hij onder bedreiging met een mes beroofd was door drie onbekende mannen. De mannen gingen ervandoor met zijn zaktelefoon en SRD.200,-. Na het strafbaar feit stapten de rovers in een grijsgelakte voertuig en reden weg.

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) speelden in op de melding en gelukte deze politieambtenaren de vluchtauto binnen dertig minuten na de beroving klem te rijden in de Adroestraat te Flora A. In de auto zaten de verdachten Maikel F. (33) en Milton D.(40). Zij werden aangehouden. Het voertuig werd doorzocht en de wetsdienaren troffen de gestolen zaktelefoon daarin aan. De verdachte Maikel F. had een schoudertas in zijn bezit waarin een mes en SRD 180,- zijn aangetroffen. Het tweetal het voertuig, het mes, het geld en de zaktelefoon werden overgedragen aan de collega’s van het bureau Nieuwe Haven.

Kort na de aanhouding van Maikel F. en Milton D. werd hun kompaan Andre N.(33) ook aangehouden door de politie van Nieuwe Haven.
De verdachten voornoemd beschuldigen elkaar van de beroving. Maikel Milton en Andre zijn bekenden van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn zij hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie.

-Kps-