Dronken automobilist parkeert auto midden op de weg – Man toont agenten bankbiljet als te zijn rijbewijs

30 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 30 maart 2022- In de ochten van zaterdag 26 maart, is door de politieambtenaren van politiebureau Rechelieu, de 37-jarige automobilist G.O opgepakt. De man had zijn auto midden op de weg geparkeerd. In afwachting op zijn voorgeleiding werd hij overgebracht naar het politiebureau. De politie kreeg een melding dat een weggebruiker midden op de Hadji Iding Soemitaweg in het district Commewijne geparkeerd stond. Daar aangekomen troffen agenten een man slapend in zijn auto aan. De politie vroeg hem zijn rijbewijs te overhandigen, maar hij haalde een bankbiljet uit zijn portemonnee.
Hiermee zwaaide hij als te zijn het rijbewijs. Er ontstond vervolgens een woordenwisseling tussen de agenten en de verdachte, waarop de man zijn auto startte om zijn weg te vervolgen. Een andere agent fotografeerde met zijn mobiele telefoon hoe de auto op de weg geparkeerd stond. Toen de man dit opmerkte, sloeg hij de telefoon van de agent uit zijn hand, waardoor deze op het wegdek viel en het scherm beschadigd is geraakt.
Na te zijn ontnuchterd gaf de verdachte tijdens zijn voorgeleiding toe onder invloed van alcohol deel te hebben genomen aan het verkeer.