Dubois: “Vervolgstappen  bespreken met mijn client”

12 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 12 februari 2022- ‘Ik zal de vervolgstappen bespreken met mijn client’. Dit zei de advocaat van Ex-minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, Murwin Dubois gister na afloop van de behandeling van de verzetszaak. Hoefdraad  is op 17 december door het Hof van Justitie veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en SRD 500.000 boete. Er is tijdens de verzetszaak niet bekend gemaakt waarom de ex-minister niet is verschenen, geeft Dubois aan.

 Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft aangegeven dat voor de vervolging deze zaak snel is afgehandeld. Ze heeft het Hof gevraagd het verzet vervallen te verklaren en het bij verstek gewezen vonnis ten uitvoer te leggen. Volgens haar is artikel 366 van het Wetboek van Strafvordering duidelijk.

Het Hof van justitie acht bewezen dat Hoefdraad zich schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de Anti-corruptiewet, misbruik van staatsmiddelen, deelname aan een criminele organisatie en ambtsverduistering. Ook zijn er volgens het Hof constructies bedacht om de staat financieel te benadelen. Dubois is het niet eens met de uitspraak van het Hof. Hij geeft aan in contact te blijven met zijn client.