Edgar Sampie : “verloren toekomst voor land dat niet investeert in haar jeugd”

12 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 12 mei 2022- Een land dat niet investeert in haar jeugd heeft een verloren toekomst. Dit zei ABOP Assembleelid Edgar Sampie tijdens de begrotingsbehandeling in DNA. De parlementariër is niet te spreken over het jeugdbeleid. Tijdens de begrotingsbehandeling stak hij zijn mening over het handelen van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, niet onder stoelen en banken.

Sampie heeft in “lands vergaderzaal diverse malen gevraagd naar de positie van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) en het jeugdbeleid. Hij is zeer ontevreden over de huidige gang van zaken met betrekking tot dit aspect. Verder is hij niet te spreken over de SRD 3.5 miljoen die in de begroting is opgenomen voor het jeugdbeleid. Hij vindt dat dit bedrag opgetrokken moet worden naar SRD 8 miljoen.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken gaf eerder aan dat het jeugdbeleid enkele wijzigingen moet ondergaan. Volgens de bewindsman zijn er nieuwe beleidsinzichten nodig voor de jeugd. Daarnaast moet er nog een profiel ontwikkeld worden voor het directoraat Jeugdzaken. Voorts gaf hij aan dat de voorbereidingen voor de verkiezingen van het NJP in volle gang zijn.