Eerste steenlegging gezondheidscentrum Wonoredjo, Moengo

15 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 15 mei 2021- Het ressort Wonoredjo in het bauxietstadje Moengo krijgt een modern gezondheidscentrum. Eén die zal voldoen aan internationale standaarden. Op vrijdag 14 mei heeft de eerstesteenlegging plaatsgevonden. Vicepresident Ronnie Brunswijk, sprak over een heuglijk feit.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, gaf aan dat de overheid een aanvang heeft gemaakt met het studiefonds via de Nationale Ontwikkelingsbank. Hij deed een oproep aan de bewoners van Marowijne om gebruik te maken van deze faciliteit. Volgens ondervoorzitter Jennifer Pinas van het Stichtingsbestuur RGD, is het gezondheidscentrum van groot belang voor de bewoners.

Waarnemend RGD-directeur Nishita Gajadin, verzekert dat de organisatie zich verder zal inzetten om de eerstelijnszorg te garanderen aan de Surinaamse gemeenschap, in stad en district. Zij bleef echter ook stilstaan bij twee RGD-poliklinieken in het district die gerestaureerd moeten worden.

Aloysius Koendjbiharie, hoofd RGD Poli Wonoredjo gaf aan dat de huidige polikliniek uit z’n voegen barst, mede door de grotere toestroom van cliënten. Hij kijkt daarom reikhalzend uit naar de oplevering het gezondheidscentrum.

-STVS Nieuwsredactie-