Egurrola geniet van debuut voor Oranjevrouwen: ‘Wist dat mijn vader zou huilen’

9 April 2022

Comments: 0

Zaterdag 09 april 2022- Damaris Egurrola komt woorden tekort om haar debuut voor de Oranjevrouwen te omschrijven. De 22-jarige middenvelder maakte vrijdag in het met 12-0 gewonnen WK-kwalificatieduel met Cyprus haar eerste minuten voor Nederland. ‘’Ik heb lang gewacht op dit moment. Het is geweldig dat mijn familie en al mijn vrienden hier zijn’’. Egurrola maakte haar debuut uitgerekend in Groningen, waar haar moeder woont en ze als kind verschillende weken in het jaar verbleef.

‘Speciaal moment voor mijn familie’

‘’Op dat moment gingen er veel dingen door mijn hoofd, maar het leek mij het beste om gewoon te genieten’’. Het debuut van Egurrola zorgde voor tranen bij haar Spaanse vader, die op de tribune zat in de Euroborg. Mijn vader huilt erg snel en ik wist dat dat nu ook zou gaan gebeuren. Ik ben erg dankbaar dat mijn familie hier is. Dit is een speciaal moment voor hen. ‘’Het EK is erg belangrijk, maar ik moet het stap voor stap bekijken’’.