Elektriciteitstarieven worden herzien

5 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 05 juli 2021- De elektriciteitstarieven worden herzien. Dit zei minister David Abiamofo van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gisteravond tijdens de reguliere regeringspersconferentie. De nieuwe tarieven werden op woensdag 9 juni aangekondigd door de president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi. Na de aankondiging van de nieuwe tarieven is er veel ruis ontstaan bij de samenleving. Volgens de bewindsman komen wij er niet onderuit om de tarieven aan te passen.

Op 19 juni van de vorige maand gaf president Chandrikapersad Santokhi aan dat de nieuwe tarieven aangehouden zouden worden. De nieuwe tarieven zullen binnenkort bekend gemaakt worden aan het publiek. De regering is nog bezig gesprekken te voeren met diverse actoren over de nieuwe geldende tarieven, die doorgevoerd zullen worden als er eenmaal een akkoord is bereikt. Bij de aankondiging van de nieuwe tarieven zal er ook een uiteenzetting worden gegeven voor personen die willen bezuinigen op hun elektriciteitskosten.

Er zal gewerkt worden naar een duurzaam plan om de Energie Bedrijven Suriname (EBS) N.V. in stand te houden. De EBS moet financieel gezond gemaakt worden en dat kan alleen als er gericht en duurzaam gewerkt wordt  aan de kwaliteit van dit bedrijf. EBS moet weer zelfvoorzienend gemaakt worden, zodat zij zelf haar projecten kan uitvoeren. De komende week zal de regering met de diverse actoren om de tafel zitten om de nieuwe tarieven te bespreken.

-STVS Nieuwsredactie-