Ellen van Dijk valt in mei werelduurrecord aan: ‘Krijg er kriebels van in mijn buik’

13 April 2022

Comments: 0

Woensdag 13 april 2022- Ellen van Dijk gaat op 23 mei in het Zwitserse Grenchen een poging doen om het werelduurrecord voor vrouwen te verbeteren. ‘’Dit is al lang een droom’’, zegt Van Dijk woensdag op de site van Trek-Segafredo. ‘’Ik krijg kriebels in mijn buik als ik eraan denk’’. ‘’Ik heb geen afstand in mijn hoofd’’, aldus Van Dijk. ‘’Het zal niet gemakkelijk zijn en ik heb veel respect voor Joss’’. Van Dijk snelde in september vorig jaar naar de wereldtitel tijdrijden en is toe aan een nieuwe uitdaging. ‘’De regenboogtrui was mijn grote doel’’.

Focus ligt nog niet volledig op uurrecord

‘’Maar toen was het niet het juiste moment. Ik moest blessures overwinnen en wist dat ik niet op mijn best kon zijn’’. Toch draait het voor Van Dijk de komende tijd niet alleen maar om het werelduurrecord. ‘’De focus ligt nog niet volledig op het uurrecord, maar dat zal veranderen in mei’’.