Energieconferentie & Expo 2022 officieel gestart in Guyana

16 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 16 februari 2022- De internationale energieconferentie en expo zijn vandaag officieel geopend in ons buurland Guyana. Het evenement wordt door verschillende regeringsleiders bijgewoond, met als doel hun potentie aan de rest van de wereld te tonen. De gas en olie-industrie biedt voldoende mogelijkheden aan de verschillende deelnemende landen en hun burgers.

President Nana Akufo-Addo van Ghana heeft de openingsspeech gehouden. Volgens hem zal deze energieconferentie veel meer mogelijkheden zichtbaar maken voor de participerende landen. De zogenaamde ontwikkelingslanden hebben genoeg mineralen om hun land tot ontwikkeling te brengen. En door samen te werken kan er veel meer bereikt worden.

Ruim 67% van het westen is verantwoordelijk voor milieuvervuiling. De kleine of de minder ontwikkelde landen moeten opkomen om klimaatverandering aan te pakken. Het zijn deze landen die de meeste last ondervinden van klimaatverandering; het is een serieus fenomeen.

Guyana en Suriname gaan werken aan het omzetten van Carbon energie naar Groene energie. Het is de bedoeling dat de volgende generaties ook genieten van wat er nu opgebouwd wordt. Volgens president Chandrikapersad Santokhi moet er gewerkt worden aan het creeeren van banen voor onze toekomstige generaties.

Het beschermen van het milieu is een prioriteit voor Suriname, alsook meer local content binnenhalen voor alle sectoren die profijt zullen hebben aan de olie en gas industrie. Er moeten instituten in het leven worden geroepen waar de samenleving zich kan laten scholen in de technische werkzaamheden. President Santokhi had na de conferentie een ontmoeting met de president van Ghana.