Engeland naar halve finale Wk vrouwen

28 June 2019

Comments: 0

Vrijdag 28 juni 2019 – De Engelse voetbalsters hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales op het WK. De ploeg van bondscoach Phil Neville boekte in Le Havre een eenvoudige overwinning op Noorwegen: 3-0.
Jill Scott opende al vroeg de score in Stade Océane. Ellen White verdubbelde de marge enkele minuten voor rust en Lucy Bronze bepaalde na een klein uur spelen de eindstand. Engeland is de eerste ploeg die de halve finales van dit WK bereikt. De ‘Lionesses’ nemen het dinsdag bij de laatste vier op tegen gastland Frankrijk of titelverdediger Verenigde Staten. Die twee landen staan vrijdag tegenover elkaar in Parijs. Vier jaar geleden haalden de Engelse vrouwen ook de halve eindstrijd van het WK. Daarin was Japan te sterk, waarna het duel om de derde plek tegen Duitsland wel werd gewonnen.
Engeland doet met de halvefinaleplaats goede zaken in de strijd om een olympisch ticket. De beste drie Europese landen op het WK krijgen een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.
De Oranjevrouwen spelen zaterdag hun kwartfinale tegen Italië. Bij een overwinning neemt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman het op tegen Duitsland of Zweden. Die twee landen komen eveneens zaterdag in actie.
-nu.nl-