Enrique prijst veelbesproken Morata na belangrijke goal in verlenging

29 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 29 juni 2021 – Bondscoach Luis Enrique van Spanje was maandagavond na het spectaculaire halvefinaleduel met Kroatië (5-3) lovend over Álvaro Morata. De spits, die onlangs onthulde dat hij en zijn familie doodsbedreigingen hebben ontvangen, maakte in de verlenging de 4-3 voor zijn land.

“Ik denk niet dat je ergens op de wereld een bondscoach zal vinden die een speler als Álvaro niet zou bewonderen en prijzen”, zei Enrique op zijn persconferentie na het spektakelstuk in Kopenhagen, waar het na reguliere speeltijd 3-3 stond door twee late goals van Kroatië.

“Álvaro kan ons het overwicht geven, hij kan het veld goed breed maken, hij kan verdedigen alsof het een verdediger is, hij is goed in kopduels, hij maakt doelpunten en is fysiek ijzersterk. We zijn kwaliteiten waarderen en beseffen wat hij betekent voor het Spaanse team.”

De 28-jarige Morata kreeg eerder tijdens het toernooi veel kritiek te verwerken en onthulde afgelopen week dat hij en zijn familie veel haatberichten krijgen. Zo zei de spits van Juventus dat hij tijdens het EK een bericht ontving van iemand die “hoopte dat zijn kinderen zouden sterven”.

-nu.nl-