Enrique trof liever geblesseerde Spinazzola: ‘Des te mooier het voetbal’

6 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 06 juli 2021 – De Spaanse bondscoach Luis Enrique vindt het jammer dat de Italiaan Leonardo Spinazzola de halve finale van dinsdag tussen Italië en Spanje op het EK moet missen. De linksback scheurde in de kwartfinales tegen België zijn achillespees en ging maandag onder het mes.

“Ik maak mijn opstelling niet op basis van de tegenstander”, aldus Enrique daags voor de halve finale op het Londense Wembley. “Maar ik had gewild dat Spinazzola niet geblesseerd was. Hoe beter de spelers van de tegenstander zijn, des te mooier het voetbal.”

De 28-jarige Spinazzola werd met zijn rushes over de linkerflank beschouwd als een van de beste spelers op het toernooi. De speler van AS Roma was met een assist op Federico Chiesa in de achtstefinalewedstrijd tegen Oostenrijk ook van waarde voor Italië, maar door de scheur in de achillespees die hij opliep tegen België heeft hij het EK noodgedwongen moeten verlaten.

Enrique beseft dat het voor Spanje ook zonder Spinazzola niet makkelijk wordt om Italië te verslaan. De Spanjaarden hadden in de kwartfinales een strafschoppenreeks nodig om zich van Zwitserland, de nummer dertien van de wereldranglijst, te ontdoen.

-nu.nl-