Er is hoop voor de toerismesector in Suriname

November 1, 2021

Comments: 0

Maandag 1 november 2021– Er is nog hoop voor de toerismesector in Suriname. Dit beamen Rabin Boeddha, directeur Toerisme van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) en Ontwikkelings econoom Sherida Mormon. De Covid-19-pandemie heeft de branche bijna helemaal kapotgemaakt. Net als andere landen, is ook Suriname miljoenen dollars kwijtgeraakt. Er wordt vanaf nu gewerkt aan het verder decentraliseren van de sector in de verschillende districten, geeft directeur Boeddha aan.

Het district Coronie zal samen met verschillende actoren er naar toe werken om meer toeristen aan te trekken naar het district. Met het renoveren van het logeergebouw te Totness, zullen er nog meer mogelijkheden beschikbaar zijn voor toeristen.

Er zijn genoeg mogelijjkheden om de toerismesector verder tot ontwikkeling te brengen. Elk district heeft voldoende potentie om die verder te maken tot toeristen destinatie, alleen moet de overheid en particulieren de plekken en producten identificeren en verder ontwikkelen. Er moet volgens Sherida Mormon gewerkt worden aan toerisme ontwikkelingsplannen.