‘EREDIVISIE-ELFTAL’ VAN SURINAME KRIJGT GOED NIEUWS UIT JAMAICA

5 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Maandag 05 juli 2021- Jamaica zal het op de strijd om de Gold Cup moeten stellen zonder Michail Antonio. De grote naam van West Ham United is niet opgenomen in de toernooiselectie. Dit zal voor Suriname een opluchting zijn.

Het land met veel spelers uit de Eredivisie is immers gekoppeld aan Jamaica in Groep C van het Gold Cup-toernooi. Antonio werd geboren in Engeland, kreeg ook uitnodigingen voor het nationale elftal, maar wil graag uitkomen voor Jamaica. In afwachting van de juiste papieren heeft Jamaica de aanvaller die 46 goals in de Premier League maakte niet op de spelerslijst gezet.

Hetzelfde geldt voor Watford-spits Andre Gray, die dit jaar nog debuteerde in het shirt van Jamaica. Met Leon Bailey is er in ieder geval één superster bij voor Jamaica, de aanvaller maakt voor Bayer Leverkusen indruk in de Bundesliga en staat op de radar bij menig topclub.

Opvallend is ook de aanwezigheid van Ravel Morrison in de Jamaicaanse selectie. De middenvelder zit al een half jaar zonder club nadat hij afgelopen winter is vertrokken bij ADO Den Haag. Morrison werd in het verleden een grote toekomst voorspeld, maar dat liep volledig anders. Bij ADO speelde Morrison vijf wedstrijden voordat hij vertrok.

Suriname De Gold Cup-selectie van Suriname kent vele bekende namen. Zo is Warner Hahn hoogstwaarschijnlijk eerste doelman op het CONCACAF-toernooi en lopen in de defensie spelers als Damil Dankerlui, Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Kelvin Leerdam en Dion Malone rond.

Andere bekende namen in de selectie van bondscoach Dean Gorré: Roland Alberg, Diego Biseswar, Mitchell Donald, Ryan Koolwijk, Sheraldo Becker, Nigel Hasselbaink en Florian Jozefzoon.

Op 13 juli start de strijd om de Gold Cup voor Suriname, in Orlando wordt gespeeld tegen Jamaica. Costa Rica is eveneens groepsgenoot van Suriname, de derde tegenstander wordt pas na de voorrondes bekend.