Eriksen wist twee dagen na een hartstilstand al dat hij zou terugkeren als speler

8 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 08 februari 2022 – Christian Eriksen wist twee dagen na zijn hartstilstand al dat hij zou terugkeren als profvoetballer. De Deen, die op het EK van vorig jaar zomer een hartstilstand kreeg, begon eind januari aan een nieuw avontuur bij Brentford. De 29jarige Eriksen zakte vorig jaar op 12 juni in elkaar tijdens het EKduel van Denemarken met Finland. “Op weg naar het ziekenhuis zei ik tegen Sabrina (Kvist, de vriendin van Eriksen, red.) dat ik mijn voetbalschoenen net zo goed hier kon laten. Ik veranderde twee dagen later van mening”, zegt Eriksen maandag op de website van Brentford. “Toen realiseerde ik me wat er precies met mij was gebeurd. Toen begonnen alle tests en kwamen de resultaten binnen. Toen werden alle vragen gesteld. Kan ik dit? Toen gebeurde het op zo’n manier dat als ik wat testen kon doen bij de dokter, ik net zo goed weer kon gaan voetballen.

Bij een operatie kreeg de oud-Ajacied een inwendige defibrillator (ICD) – daardoor mocht hij niet meer in Italië voetballen en vertrok hij bij Internationale – maar verder mankeerde Eriksen niets. “Er waren veel tests om te zien hoe het hart reageerde op fysieke training en daar kwam gelukkig niets uit. Alles was goed.”

-nu.nl-